HOME

Damian O’Sullivan

 ATELIER

Damian O'Sullivan werd geboren in Engeland (1969) uit Frans-Ierse ouders. Hij studeerde aan de Royal college of Art in Londen en bij het afronden van zijn Master begon hij te ontwerpen voor Hermès. Sindsdien heeft hij voor diverse klanten gewerkt in verschillende rollen van art director tot product designer, hij heeft zelfs Anish Kapoor geholpen met één van zijn sculpturen.

 

Gevestigd in Brussel, en net zoals de stad, is Damian O’Sullivan Europees in hart en ziel. Zo spreekt hij meerdere talen en heeft hij een grondig begrip van de diverse culturen waarin hij werkwaam is. Zijn benadering van ontwerpen start met een diep inzicht te krijgen van de wensen van zijn klant en vervolgens ernaar streven om deze verwachtingen steeds te overtreffen.

 

Deze vastberaden aanpak heeft hem, over een periode van vijfentwintig jaren, het vertrouwen en de loyaliteit van veel van zijn klanten opgeleverd, waaronder ook Hermès waarvoor zijn blijvende samenwerking zijn hele carrière heeft overbrugd.

 Damian O’Sullivan heeft ook een langdurige relatie opgebouwd met het Design Academy in Eindhoven, waar hij sinds 1999 les geeft. Zijn werk heeft ondertussen veel awards gewonnen : BraunPrize, Dutch Design Prize, Red Dot en The Green Challenge en werd al tentoongesteld in verscheidene prestigieuze musea waaronder Boijmans van Beuningen, Fondation EDF, MoMA, Sotheby’s en V&A.

 

Studio O’Sullivan, dat hij samen met zijn partner runt, is gevestigd in het oosten van Brussel (Sint-Pieters-Woluwe). De studio is gehuisvest in een modernistisch huis uit 1936, ontworpen door Charles van Nueten, en heeft na de afwerking een Van de Ven-prijs gewonnen.

© Atelier Jespers - Erfprinslaan 149 Avenue du Prince Héritier -  Brussel 1200 Bruxelles

Contact : Jean-Francois Declercq +32 475 64 95 81- Elsa Sarfati +33 6 10 84 27 48  - jf@atelierjespers.com