HOME

 INFOS

Domeau & Pérès

http://www.domeauperes.com/

 NEWSLETTER

Hedendaags maatwerk

 

Naast de meubelcatalogus die wordt samengesteld in samenspraak met de designers, houdt Domeau & Pérès zich sinds zijn ontstaan ook bezig met specifieke bestellingen op de meest uiteenlopende domeinen: auto's, vliegtuigen, interieurarchitectuur en unieke meubelstukken. Zo doen opdrachtgevers uit de privé- en publieke sector een beroep op de competentie en technische knowhow van dit bedrijf om originele concepten en dessins vorm te geven. In de meeste gevallen gaat het om maatproducties waar vaak eerst met prototypes wordt gewerkt die daarna moeten beantwoorden aan zeer uiteenlopende eisen. Dat is met name het geval in de privéburgerluchtvaart. Zo heeft Domeau & Pérès, in samenwerking met een filiaal van EADS, producent van privéjets waarmee Domeau & Pérès al verschillende jaren samenwerkt voor de inrichting van passagierscabines, op basis van een standaardstoel een anticrashversie ontwikkeld die bovendien beantwoordt aan dezelfde esthetische en comfortkenmerken. Daarnaast heeft Domeau & Pérès samen met RDAI (Rena Dumas Architecture Intérieure) meegewerkt aan de cabinevoorbereiding van een reeks Falcon 900's, waarvan één exemplaar momenteel regelmatig wordt ingezet om een belangrijke Franse bedrijfsleider te vervoeren. Daarnaast heeft het bedrijf ook een schoenpoetsersstoel gerealiseerd voor John Lobb, een subtiele combinatie van hout en leder en een slimme verwijzing naar de schoenmakersknowhow volgens de maatwerktraditie die zo kenmerkend is voor het merk. En met Mark Newson, ten slotte, hebben ze de stuurcabine gerealiseerd van de Kelvin 40, een kleine tweezitterjet, stonden ze in voor het overtrekken van de stoelen van een concept-ruimtevliegtuig voor Astrium en werkten ze mee aan een bodyjet, een maquette van een reactorstoel, helemaal van de hand van de Australische ontwerper.

Deze bijzondere visie op en opmerkelijke benadering van zitsystemen in mobiele structuren, wist het duo uiteraard ook te exploiteren in de autowereld. Dat gebeurde ten dienste van grote bedrijven, met de productie van prestigeauto's in beperkte oplage, zoals voor een Zweedse constructeur. Daarbij stelden ze hun knowhow ten dienste van de ontwikkeling van concept cars (de C-Air Dream voor Citroën, de Paladine voor Peugeot en Hermès) of verleenden ze hun steun aan de stoelenstudies voor topgammawagens zoals de Phaeton van Volkswagen. In datzelfde perspectief produceerden Bruno Domeau en Philippe Pérès een eigen soort meesterwerk in de vorm van de volledige restyling van het interieur van een Mercedes klasse A. De vloer werd bedekt met "tapis d'avignon", de zetels bekleed met leder en geweven paardenhaar, het dashboard en de accessoires kregen een jasje in leder…

Voor de expo van Milaan in het Frans cultureel centrum - als eerbetoon aan Italië - geven ze een nieuwe interpretatie aan een Fiat 500 uit 1969, met een koetswerk in porseleinwit van Rolls Royce, een vloer in geweven papier, stoelen in natuurlijk kalfsleder en alle chroomwerk met een laagje bladgoud van 14 karaat.

Uiteraard was het bedrijf ook, hoe kan het anders met zo'n naambekendheid op het gebied van meubilair, betrokken bij de inrichting van talrijke ruimtes die open staan voor het publiek. Enkele voorbeelden: de hal van de Unesco (met architecte Odile Decq) waaruit later nog bepaalde meubelstukken zijn voortgevloeid, projecten in kerkelijke middens (stoelen en armstoelen), voor boetieks zoals van Rodolphe Ménudier (met Christophe Pillet), voor de merken Dior Homme of Chanel, de schoenboetiek van Azzedine Alaïa (met Marc Newson), het Café Hermès in Tokyo en Osaka (met Martin Szekely) of de medewerking aan het bijzondere project dat werd gerealiseerd voor het huis Krug, de luchtballon met de naam "Krug is in the air" en waarvoor Domeau & Pérès alle vak- in ambachtslui wist te verzamelen, een extreme luxe.

 

Een ander maar ongetwijfeld minder conventioneel "wapenfeit": na een ontmoeting met de regisseurs Macha Makeïeff en Jérôme Deschamps, culturele erfgenamen en houders van de rechten van cineast Jacques Tati, rijpte het idee om de productie in kleine reeksen te starten van een aantal meubelstukken uit de film "Mon Oncle". Zo worden vier belangrijke voorwerpen van dit monument van de Franse cinema, de canapé van monsieur Arpel, de canapé "Haricot", de schommelstoel van monsieur Arpel en de vaas van Michel Lucotte (gerealiseerd met de Manufacture Nationale de Sèvres) vandaag nieuw leven ingeblazen na een decennialang bestaan enkel en alleen op pellicule. Dit is vooral bijzonder omdat de originelen helemaal zijn verloren gegaan en er in verschillende fasen gewerkt moest worden met prototypes op basis van filmbeelden.

 

Door hun dubbele talent - zadelmakerij (voor alles wat met mobiliteit te maken heeft) en stoffering (wonen en bij uitbreiding, architectuur) - is het terrein waarop Domeau & Pérès actief is, uitzonderlijk groot. Ze slagen er bovendien ook in om technische oplossingen aan te reiken zoals bijvoorbeeld in het overtrekken van het stuur van de concept car van Louis Vuitton en bij de productie van de Zwitserse-zakmeszetel van kunstenaar Fabrice Hybert. Het is precies omdat ze zeer uiteenlopende contexten in elkaar laten overvloeien, dat ze projecten vanuit een esthetische en technische dimensie kunnen benaderen die voor een specialist, die enkel is gefocust op zijn eigen vak, onbereikbaar zijn.

 

 

 

WORKS

ERIC CHEVALLIER

DEGRE 1

matali crasset

Quand Jim se relaxe

Sophie taeuber arp

ensemble 3

Chistophe pillet

Cheval Brun

Pharrell Williams Brooklyn bike

Martin Szekely

DOMO

Marc Newson

Bumper Bed

David Lynch

Wire Chair

Michel Lucotte

Vase tati

Ronan Bouroullec

Safe rest

© Atelier Jespers - Erfprinslaan 149 Avenue du Prince Héritier -  Brussel 1200 Bruxelles

Contact : Jean-Francois Declercq +32 475 64 95 81- Elsa Sarfati +33 6 10 84 27 48  - jf@atelierjespers.com